Demo: Mesh-netwerk van 15 februari 2021 om 20.00 uur

Spreker: Johan Arnout.
De virtueel  MESH - NETWERK vergaderen met zoom was een succes. Wens je de PowerPoint presentatie te bekijken of downloaden, klik dan hier en vraagt toegang.

Wat is een mesh-netwerk?

Mesh_netwerk3Een mesh-netwerk is een lokaal netwerk waarin meerdere verschillende netwerkapparaten met elkaar verbinden en met elkaar samenwerkenMesh_netwerk2 om de belasting te verdelen.

Er zijn veel draadloze mesh-systemen op de markt, waarmee je draadloze netwerken over een grote oppervlakte kunt opzetten.

Dit betekent concreet dat een mesh-netwerk bestaat uit meerdere draadloze zenders die voor een optimale dekking zorgen. Zo’n draadloze zender wordt ook wel een node of satelliet genoemd.

Dus supersnel, altijd het beste signaal en je hebt er geen kabels voor nodig.

De ene streamt graag video op zijn slaapkamer, terwijl de ander online wil spelen op zolder. Een gezinslid wil op dat moment een videovergadering op zijn laptop houden, terwijl weer een ander net wat foto’s probeert te verzenden. Hoe meer mensen online willen, hoe groter de belasting op het wifi-netwerk. Het gevolg is een trage of haperende verbinding, tot frustratie van iedereen.