Joomla Akeeba Kickstart foutmeldingen SHIFT juni 2017 blz. 5-11

Vervolg

Als je tijdens of ook in de latere stappen bij het extracten foutmeldingen over onbeschrijfbare bestanden krijgt, moet je " FTP"-mode gebruiken i.p.v. "Direct" als extractmethode.Als je gebruik maakt van de FTP- mode-overdracht, opent een nieuw venster met de FTP-specifieke opties (Kickstart afb.2a pijlen). Maar eerst moet je ervoor dan nog een tijdelijk map (temp) met alle rechten (0777) aan te maken in jouw root website-directory.

Temp map aanmaken voor Kickstart FTP mode met FileZillaKickstart FileZilla afb1 grijs

Het creeren van een tijdelijke directory is noodzakelijk. Zorg er eerst voor dat je rootdirectory van jouw site een 0755 bestandsrecht heeft: bij twijfel vraag het je host.

Maak vervolgens een map bijv. kicktemp in de directory kickstart.php en geeft het 0777 bestandsrecht.

Hoe?

    1. Start FileZilla en ga met de muis op de host-root staan en klik met rechtermuisknop en kies in het snelmenu helemaal onderaan voor bestandsrechten (zie Kickstart FileZilla afb.1).
    2. Zorg eerst voor dat je rootdirectory van jouw site een 0755 bestandsrecht heeft. Alle vinkjes aan geeft een 0777 bestandsrecht.
    3. Klik met de rechtermuisknop op een leeg vak van jouw site en kies in de snelmenu Create directory.
    4. Geef het de naam kicktemp en geef deze bestandsrecht. 0777 (zie Kickstart FileZilla afb 1).
    5. Vergeet niet om deze map te verwijderen zodra je klaar bent met het herstellen van je site. Dit om redenen van veiligheid!
    6. Selecteer: “FTP"-mode van venster” Selecteer een extractie methode - Schrijf naar bestanden” (zie vorige Kickstart afb 2 pijl 3) zodat het FTP-venster zichtbaar wordt (zie kickstart afb. 2a). Al de instellingen voor FTP heb je van jouw host gekregen, paswoorden enz... (zie Kickstart afb. 2a).Akeeba kickstart afb2a grijs

Pijl 4 (S)FTP host naam: ftp.straatwerkers66.be, meestal komt achter ftp. de domeinnaam, maar om zeker te zijn raadpleeg de gegevensinstellingen van jouw host.

Pijl 5 (S)FTP Port:......Lees verder, klik hier en ga naar de downloadsite.

TERUG