Joomla update van 2.5.xx naar 3.0-versie SHIFT mrt. 2016 blz.5-132

Joomla 2.5.xx

Joomla 2.5.xx is out of date vanaf januari 2015. De laatste Joomla update is 2.5.28. Vanaf 2015 moet je overgaan op de 3.0 –versie en die heeft al verschillende updates. Nu zijn we al aan Joomla 3.3.6 (jan. 2015). Velen hebben gewacht tot alle extensies compatibel waren met 3.0. Vele extensies zijn gevolgd maar toch zijn er spijtig genoeg waar je een ander extensie voor zal moeten zoeken.

Dan zijn er extensies die wel compatibel zijn maar die dan nog niet (misschien nooit) responsief zijn (aanpassen en herplaatsen aan de grootte van beelden en geschikt voor Smartphones). Je vindt er zelfs onder de betalende of abonnement die niet responsief zijn. Een goede tip: meestal vermeld de producer of zijn extensies responsief (Engels: responsive) zijn. Staat er niets van vermeld dan mag je er van uit dat het niet zo is.

Dan zijn er extensies die apart geschreven zijn voor 2.5.xx en 3.x en daar knijpt het schoentje.

Sommige van die extensies zal je moeten deïnstalleren omdat ze de update tegenhouden. Dan moet je op zoek gaan naar de migratie (het overbrengen van gegevens zonder verlies) voor die extensie.

Joomla 2.5.xx naar 3.0

Bijna iedereen wist het knopje "update short time" staan en bij velen lukte het niet. Dit knopje is volgens mij voor een maagdelijke Joomla zonder toeters en bellen. Gelukkig bleef de update dan hangen of bleef het maar ronddraaien en ging er niets fout met je bestaande Joomla (in de meeste gevallen). We gaan de update uitleggen in een stappenplan en alle fouten proberen te corrigeren.

Joomla compatibiliteit

Is jouw hostserver of localhost bijv. Xampp compatibel met Joomla 3.0?

De PHP-versie moet 5.3 of hoger zijn.

De Magic Quotes moet af (Off) staan.

Hoe controleren we de compatibiliteit?

  1. Log in op.....

Lees verder, klik hier en ga naar de downloadsite.

TERUG